Hero Image

PKI-AUTOMATISERING:
DE STAND VAN ZAKEN
IN 2021

Dit jaar willen meer bedrijven dan ooit PKI-automatisering implementeren. Is uw organisatie er klaar voor?

Public Key Infrastructure, ook wel bekend als PKI, is de kern van vrijwel elk aspect van technologie en digitale beveiliging. Het is onmisbaar voor gebruikersauthenticatie, ondertekening, servers, apparaten, het IoT, DevOps-applicaties en -services, ondertekening van digitale documenten en nog veel meer. Maar het handmatig beheren van PKI is al bijna onmogelijk geworden, waardoor een overstap naar gecentraliseerd beheer van de levenscyclus van certificaten noodzakelijk is. ReRez Research deed onderzoek naar IT-managers bij 400 internationale bedrijven om meer inzicht te krijgen in hoe zij met deze uitdaging omgaan en ontdekten het volgende:

Read out Icon

Meer beveiligingsproblemen:

  • Bedrijven die nog niet zijn overgestapt op PKI-automatisering krijgen te maken met veel problemen, zoals ongeautoriseerde certificaten, ongeplande downtime, verloren productiviteit, vertragingen, compliancy problemen, overwerkte IT'ers en weglopende klanten.

Message Icon

Enorme aantallen certificaten

  • Gemiddeld beheren de bedrijven in ons onderzoek ruim 50.000 certificaten

  • Bij 37% daarvan houden drie of meer afdelingen zich daarmee bezig, met onduidelijkheid en verwarring tot gevolg

Setting Icon

Een belangrijke doelstelling voor 2021 is een oplossing voor PKI-automatisering

  • 70% van de bedrijven verwacht in het komende jaar een oplossing voor PKI-automatisering te implementeren

  • 25% van de bedrijven is al bezig of klaar met het implementeren van een oplossing voor PKI-automatisering

Clip Board Icon

De paradox van de zelfbeoordeling

  • De bedrijven die zich het meeste zorgen maken over PKI-beheer hadden objectief gezien minder problemen, maar dachten zelf dat ze het slechter deden

Infographic Mockup

DE BELANGRIJKSTE BEVEILIGINGSKWESTIE VOOR PKI-AUTOMATISERING IN 2021

Download de infographic voor meer informatie

Ontdek waarom 2021 hét jaar van PKI-automatisering gaat worden en hoe bedrijven veelvoorkomende problemen en pijnpunten op het gebied van PKI-certificaatbeheer willen gaan oplossen.

VUL HIERONDER UW INFORMATIE IN SPREKEN
MET EEN AUTOMATISERINGSEXPERT

Door mijn persoonlijke informatie in te vullen en op Verzenden te klikken, ga ik ermee akkoord dat DigiCert mij op de hoogte houdt over zijn producten en services. Ik ga er ook mee akkoord dat DigiCert mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van DigiCert.
© 2021 DigiCert, Inc. Alle rechten voorbehouden. DigiCert is een geregistreerd handelsmerk van DigiCert, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.