DigiCert neemt QuoVadis over en breidt zijn Europese aanwezigheid en TLS- en PKI-portfolio uit


QuoVadis agiert auch künftig als von der EU und Schweiz anerkannter qualifizierter Vertrauensdiensteanbieter, der digitale Zertifikate und elektronische Signaturdienste gemäß EU-Verordnung Nr. 910/2014 (eIDAS) und ZertES (Schweizer Signaturengesetz) bereitstellt.

Utrecht, 17 januari 2019DigiCert, Inc, de vooraanstaande leverancier van TLS/SSL, IoT en andere PKI-oplossingen, heeft vandaag de overname afgerond van de QuoVadis Group, voorheen onderdeel van het Zwitserse WISeKey International Holding Ltd (SIX: WIHN). QuoVadis is een leverancier van gekwalificeerde elektronische vertrouwensdiensten en -producten in de Europese Unie en Zwitserland.

Na de overname blijft QuoVadis actief als leverancier van vertrouwensdiensten in Europa. Het bedrijf is een leverancier van gekwalificeerde digitale certificaten en bijbehorende diensten, alsmede beheerde PKI-diensten voor bedrijven. De overname past bij de visie van DigiCert: het leveren van wereldwijd gedistribueerde, krachtige PKI-oplossingen met lokale ondersteuning. QuoVadis heeft vestigingen in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

“Wij zijn blij om het team van QuoVadis te kunnen verwelkomen bij DigiCert. Met hun technologie kunnen we onze partners en klanten blijven voorzien van marktleidende oplossingen”, aldus John Merrill, CEO van DigiCert. “De Europese landen en regio’s hebben uiteenlopende specifieke behoeften. Daaraan kunnen we het beste tegemoetkomen met lokale mensen en technologie. Door de overname van QuoVadis kunnen we onze activiteiten in Europa uitbreiden, waarbij we onze technologische innovaties kunnen combineren met lokale experts.”

De overname betekent ook dat de gekwalificeerde digitale certificaten van QuoVadis zullen worden ondersteund met de hoogwaardige technologie en infrastructuur van DigiCert. De digitale certificaten van QuoVadis voldoen aan eIDAS, de Europese verordening voor vertrouwensdiensten voor elektronische transacties binnen de Europese interne markt. Ze kunnen worden gebruikt binnen alle lidstaten van de EU en Zwitserland. QuoVadis levert onder andere:

  • Gekwalificeerde certificaten voor website-authenticatie (Qualified Website Authentication Certificate – QWAC)
  • Gekwalificeerde persoonlijke certificaten (eSIG)
  • Gekwalificeerde elektronische tijdstempels
  • Gekwalificeerde elektronische handtekeningen en zegels (eSEAL), inclusief software- en cloudondertekening

Onder eIDAS bieden gekwalificeerde vertrouwensdiensten wettelijke garanties en betere beveiliging voor elektronische transacties. In juni 2019 wordt de Europese Richtlijn voor betalingsdiensten PSD2 van kracht. Die verplicht banken en financiële dienstverleners in de EU tot het gebruik van gekwalificeerde websitecertificaten en zegels, die meer zekerheid over hun identiteit moeten bieden. Dankzij de overname van QuoVadis kan DigiCert deze certificaten in Europa leveren en organisaties helpen te voldoen aan de richtlijn. Daarnaast zal DigiCert ondersteuning bieden voor de plannen van QuoVadis voor het uitbreiden van hun technologieaanbod en het migreren van PKI-diensten naar datacenters in Nederland en Zwitserland. Daarmee kunnen ze klanten een nog betere dienstverlening bieden op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

De activiteiten van QuoVadis voldoen aan de internationale richtlijnen en het bedrijf is geaccrediteerd volgens WebTrust, ISO en diverse landspecifieke erkenningen.

Daarnaast zal DigiCert via QuoVadis een belangrijke speler worden op het gebied van het integriteitsmanagement van elektronische gegevens, digitale ondertekening voor banken en e-invoicingapplicaties, en digitale ondertekening op afstand via alle apparaten. Diverse ondertekeningsplatforms van QuoVadis, zoals PrimoSign, bieden organisaties van elke omvang een kosteneffectieve en schaalbare manier voor digitale ondertekening onderweg.

DigiCert is bovendien koploper in de markt met zijn zogeheten quantum-resistant encryptie, die is ontwikkeld in samenwerking met ISARA en Gemalto. DigiCert heeft kortgeleden bekendgemaakt zijn inspanningen te vergroten op het gebied van de beveiliging van blockchain-platforms en andere identiteitsinitiatieven. DigiCert en QuoVadis zijn lid van het CA/Browser Forum en actieve deelnemers aan het Cloud Signature Consortium.

Ga voor de nieuwste informatie over DigiCert naar https://www.digicert.com/newsroom.

Over DigiCert, Inc.

DigiCert is een van ‘s werelds belangrijkste leveranciers van schaalbare TLS/SSL en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven, waaronder 89% van de bedrijven in de Fortune 500 en 97 van de 100 grootste banken ter wereld, hebben al gekozen voor DigiCert vanwege zijn expertise op het gebied van identiteit en de encryptie van webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS/SSL en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal, via zijn platform voor het levenscyclusbeheer van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn geavanceerde platform voor certificaatbeheer, snelle en vakkundige klantenservice en vooraanstaande beveiligingsoplossingen. Ga voor het laatste nieuws over DigiCert naar digicert.com of volg@digicert.

Over WISeKey 

WISeKey (SIX Swiss Exchange: WIHN) is een toonaangevend wereldwijd cybersecuritybedrijf dat op dit moment grootschalige digitale identiteitsecosystemen met een gepatenteerd proces inzet. WISeKey’s in Zwitserland gebaseerde cryptografische Root of Trust (“RoT”) biedt veilige authenticatie en identificatie, zowel in fysieke als virtuele omgevingen, voor het internet der dingen, blockchain en kunstmatige intelligentie. De WISeKey RoT fungeert als een gemeenschappelijk vertrouwensanker om de integriteit van online transacties tussen objecten en tussen objecten en mensen te waarborgen. Ga voor meer informatie naar www.wisekey.com.

DigiCert, Inc. Media Contact
Jeff Chandler
Director of Public Relations
801.701.9653 (O)
jeff.chandler@digicert.com