Press Release 01-20-2021

DigiCert passerar en viktig milstolpe i expansionen på den nordiska marknaden

DigiCert

Växande kundbas, partnercommunity och marknadsandelar

STOCKHOLM, Sverige (20 jan 2021) – DigiCert, Inc., världens ledande leverantör av TLS/SSL-, IoT- och andra PKI-lösningar presenterade idag information om företagets expansion i Norden, inklusive nya partnersamarbeten, rekrytering, nya kunder och en ledande position på marknaden.

Partnersamarbeten

DigiCert har nått en viktig milstolpe i och med undertecknandet av det trettionde strategiska partneravtalet med Nordens ledande systemintegrerare, lösningsleverantörer och globala konsultföretag. På den allt längre listan finns respekterade, marknadsledande företag i hela Norden, som NNIT i Danmark, ATEA i Norge och TietoEvry i Sverige.

”DigiCert är en strategisk och betrodd partner”, säger Marcus Wessberg från Ports Group. ”Under de senaste åren har vi tillsammans levererat värdefulla projekt och höjt medvetenheten om certifikatanvändning bland företag.”

Nyrekrytering

DigiCert har också stärkt ledarskapet för regionen genom att utse Viktor Kedvall Prag till Nordenchef. Teamet har stärkts ytterligare med experter på fältet som stöder företag i Sverige, Norge, Danmark och Finland. DigiCert investerar i ett växande team av regionala experter för att ge partners och slutkunder i hela Norden bättre säljstöd och teknisk support.

”Alla typer av nordiska organisationer vill förbättra och investera i säkerhet”, säger Viktor Kedvall Prag.” Samtidigt ser vi stark tillväxt inom områden som IoT och zero trust, där DigiCert tillhandahåller grundtekniken som krävs för omvandlingen.”

Kunder

”Samarbetet med DigiCert under de senaste åren har gjort att vi kunnat delta i diskussioner och har gett oss den insikt som behövs för att förädla våra lösningar och tjänster” säger Christopher Hallblom, lösningsarkitekt på TietoEVRY. ”Det gör att vi kan ta med dessa erfarenheter direkt till kunden för att smidigt hjälpa dem att uppnå sina mål på ett säkert och effektivt sätt.”

DigiCert har utökat sin kundbas stadigt under de senaste två åren, och den senaste tidens högprofilerade expansion inkluderar ett partnerskap med Atea, en ledande leverantör av IT-infrastruktur och systemintegration i Norden och Baltikum. I november tillkännagav DigiCert och Atea gemensamt lanseringen av Atea Managed Certificate Service, som ger inblick i certifikathälsa, användning och slutpunktssårbarheter för att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse för säker kommunikation.

”Atea är en tillförlitlig tjänsteleverantör, och med den nya tjänsten som levereras med DigiCert slipper vi den tidskrävande certifikathanteringen, så att våra IT-team kan fokusera på mer värdefull kärnverksamhet ”, säger Patrick Kvaksrud, Service Owner på Atea. Det fullständiga meddelandet finns här.

Marknaden

Enligt data från det oberoende internetanalysföretaget NetCraft är DigiCert marknadsledande i Norden på TLS-certifikat med Organization Validation (OV) och Extended Validation (EV). ”Norden är en av våra snabbast växande regioner när det gäller EV- och OV-certifikat och användning av tjänster som inkluderar vår CertCentral®-platform”, tillägger Viktor Kedvall Prag. Med CertCentral kan partners och kunder komma åt alla certifikatstyper från ett och samma ställe och hantera ett större antal användningsfall och enkelt bygga nya lösningar.”

Om DigiCert

DigiCert är världens ledande leverantör av skalbara TLS/SSL-, IoT- och PKI-lösningar för identitet och kryptering. De mest innovativa företagen, som 89 procent av Fortune 500-företagen och 97 av världens största banker väljer DigiCert för företagets expertis inom identitet och kryptering för webbservrar och sakernas internet -enheter. DigiCert stöder TLS och andra digitala certifikat för PKI-installationer i alla storlekar via sin hanteringslösning för certifikatlivscykeln, CertCentral®. Företaget är känt för sin certifieringshanteringsplattform för företag, snabba och kunniga kundsupport och marknadsledande säkerhetslösningar. Du får de senaste nyheterna och uppdateringarna om DigiCert genom att besöka digicert.com eller följa @digicert.